نام کتاب: ۴۴۴ روز( خاطرات گروگانها از دوران تسخیر لانه جاسوسی امریکا)
گردآورنده: تیم و
مترجم: دکتر حسین ابوترابیان

444 Days : The Hostages Remember
Compiled by : Tim Wells
Pub. by : Harcourt Brace Jovanovich, New York , 1985.


نوبت و تاریخ چاپ: دوم ، بهار ۱۳۶۸
ناشر : مرکز نشر فرهنگی رجاء
تعداد صفحات: ۶۹۶ صفحه.
اندازه صفحات: ۲۱×۱۴
عکس : دارد
شابک: ندارد

* تاریخ ورود به کتابخانه‌ی شخصی: شنبه  ۹۸/۰۶/۰۲ 

* تاریخ مطالعه‌ : مطالعه‌ی اول از شنبه ۹ شهریور ۱۳۹۸ (۲۲:۳۰) تا چهارشنبه ۳ مهر ۹۸ (۲۲:۳۶)

کتاب ۴۴۴ روز نوشته تیم و ترجمه حسین ابوترابیان چاپ دوم سال ۶۸

 

* معرفی و بررسی:

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِیمِ

این کتاب ، شامل خاطرات گروگان‌های امریکایی از دوران اسارتشان در ایران می‌باشد که در سال ۱۳۵۸ شمسی و در  پی ماجرای تسخیر سفارتخانه‌‌ی  امریکا در ایران (یا همان لانه‌ی جاسوسی) به دست دانشجویان پیرو خط امام اتفاق افتاد و مدت ۴۴۴ روز ادامه یافت . کتاب توسط فردی به اسم ″ تیم و ″ گردآوری شده است ؛ نامبرده در مقدمه‌ی کتاب  ، علت جمع آوری خاطرات را دانستن وضع گروگان‌ها در دوران اسارتشان به دور از تبلیغات و هیاهوی رسانه‌های امریکایی عنوان کرده و می‌نویسد: کتابی که در دست دارید بعنوان ردیّه بر تبلیغات ناروای رسانه‌های امریکایی تلقی می‌شود و انتشار آن کوششی است برای نمایاندن حقایق دوران اسارت گروگانها؛ که به صورت گردآوری خاطراتشان و تهیه مطالب دست اول از زبان خود آنها تدوین شده است. ( ص۱۴ ترجمه فارسی ).
ترجمه‌ی کتاب ، روان و خوب است و از آقای دکتر ابوترابیان، بابت ترجمه روان و قابل فهم و همچنین زحمت ترجمه، تشکر می‌کنم.

کسانی که می‌خواهند بدانند وضعیت و شرایط و محل نگهداری گروگان‌ها چگونه بوده است ، این کتاب را بخوانند.

خیلی وقت بود که دوست داشتم  در مورد ماجرای سفارتخانه‌ی امریکا در تهران و به عبارت درست، لانه‌ی جاسوسی  ، کتابی بخوانم، به خصوص در مورد گروگان‌ها و نحوه‌ی نگهداری و محل نگهداری و مسایل مربوط به آنها . بعد از خواندن این کتاب از این احساس و خواسته‌ی خود پشیمان نشدم و با چند کتاب دیگر در این مورد هم آشنا شدم. اما چرا خواندن این کتاب و کتابهایی در مورد این ماجرا ، دارای اهمیت است؟!
عمل دانشجویان در تسخیر لانه جاسوسی امریکا، در ابعاد مختلف برای کشور گران تمام شد و یا در ظاهر اینطور به نظر می‌رسد. به نظر می‌رسد - حداقل در ظاهر امر- که بیشتر مشکلات ایران ، بعد از این ماجرا اتفاق افتاده است از جمله تحریم ‌ها ، شروع جنگ، بلوکه شدن پولهای ایران و غیره. نمی‌گویم که به طور حتم و یقین ، تسخیر لانه‌ی جاسوسی عامل مشکلات اصلی و مهم کشور بوده است بلکه می‌گویم به نظر می‌رسد ″ عامل اصلی ″ این مشکلات بوده باشد.
 اگر دانشجویان ، لانه‌ی جاسوسی  را اشغال نمی‌کردند آیا الان وضع کشور از نظر اقتصادی همینگونه بود؟ البته با توجه به خوی و خصلت و فرهنگ امریکایی که نمونه‌ای از آن در این کتاب آمده است ، زورگویی و بی منطق بودن و خود را صاحب و ارباب دانستن حکومت امریکا و دست‌پرورده‌هایش ، باز هم اجازه‌ی زندگی راحت را به ما نمی‌داد.
جالب و یا عبرت و یا بازی روزگار اینکه، بعضی از همان افرادی که آن روزها از دیوار سفارت امریکا بالا رفتند و یا در اینکار همکاری داشتند امروز از پیروان جریانی هستند که دنبال مذاکره و ارتباط با امریکا می‌باشند ؛ شاید از این افراد ، معروفترین و شناخته شده‌ترینشان خانم معصومه ابتکار باشد.

در مورد لانه‌ی جاسوسی بودن سفارتخانه‌ی امریکا همین بس است که بدانیم موضوع شنود و جاسوسی از سران اروپا در چند سال اخیر توسط سفارتخانه‌های امریکا در اروپا، سر و صدایی به پا کرد که خود ، گواه و سندی است بر این موضوع.
مطلب دیگر اینکه فیلمی به نام آرگو توسط امریکا ساخته شده که در پیامد همین ماجرای گروگانگیری می‌باشد و مربوط به فرار ۶ نفر از اعضای  سفارتخانه‌ی امریکا می‌باشد که خاطرات آنها نیز از زبان خودشان در همین کتاب آمده است. جالب اینکه جمهوری اسلامی ایران به جز چند جلد کتاب در مورد موضوع سفارتخانه‌ی امریکا ، چیز دیگری ندارد  اما در جایی خواندم که امریکاییها چندین جلد کتاب ( شاید بیش از ۴۰ جلد ) نوشته‌اند و این اواخر هم یک فیلم ساخته‌اند.
لازم به ذکر است که کتاب دیگری به این اسم وجود دارد که شامل خاطرات کارتر » رییس‌جمهور امریکا می‌باشد توسط خود او نوشته شده است.

 اما نکاتی که در کتاب برایم جالب بود:
+ توضیحات و اطلاعات عمومی مترجم که در پاورقی کتاب آمده ، مفید و به جا و خواندنی است.
+ رفتار مؤدبانه و اخلاقی دانشجویان با گروگان‌ها به جای رفتار خصمانه و خشن و نابهنجار  که  اکثر گروگانها به آن اشاره کرده‌اند ؛ بر خلاف رفتار ناپسند بعضی امریکاییها با ایرانیان مقیم امریکا که بعضی از آن در فیلم آرگو نمایش داده شده است.
+ سوء استفاده‌ی گروگان‌ها از رفتار ملایم و مؤدبانه و احساسات انسانی و عقاید دانشجویان.
+ اشغال سفارت در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۵۸ ( لازم به ذکر است که در تاریخ ۲۵ بهمن ۵۷ هم حمله‌ای به سفارتخانه صورت گرفته بود که عاملین آن را متوجه نشدم که چه کسانی بوده‌اند).
+ تعداد گروگان‌ها ۶۳ نفر بود‌ه‌اند که البته در نهایت به ۵۲ نفر رسیدند چون تعدادی از قبل آزاد شدند.
+ ۶ نفری که با کمک سفارت کانادا از ایران فرار کرده بودند حدود ۳ ماه در ایران ، مخفی زندگی می‌کرده‌اند که جای تأمل و تفکر دارد.
+ در متن کتاب ، هیچ گفتگو و مصاحبه‌ای از دو زن گروگان وجود ندارد البته از افراد دیگری نیز مصاحبه وجود ندارد ولی از آنجایی که تنها این دو زن بعنوان گروگان در تمام ۴۴۴ روز در ایران حضور داشته‌اند لذا کمی عجیب است که چطور هیچ خاطره‌ای از آن‌ها چاپ نشده است!.
+ موضوعی که در کتاب برایم عجیب بود و جلب توجه می‌کرد خودبرتربینی امریکاییها و به عبارتی دیگر ، تحقیر اعتقادات و علایق و احساسات دانشجویان بود و اینکه نباید از امریکا متنفر باشند و دست از حمایت از انقلاب و امام بردارند و خنده دار اینکه بعنوان تنبیه دانشجویان، آنها را بدون   آمریکا ییها  در ایران تنها بگذارند!.

+ قدرت تبلیغات و رسانه‌ای امریکا به حدی بوده ( و هست ) که خود گروگان‌ها هم از آن تعجب کرده‌اند . حیرت و تعجب گروگان‌ها از خوشحالی و استقبال در الجزایر و به‌ویژه مردم آلمان در صبح زود جالب توجه و تفکر است. 

موضوعات دیگری که برایم جالب توجه بود تا در کتابهای نوشته‌ شده توسط دانشجویان پیگیری کنم شامل:
رادیوی یده شده توسط گروگان‌ها - بازرسی از اتاق گروگانها و پیدا نکردن رادیوی مخفی شده در بالش - ماجرای فرار یکی از گروگانها به نام بیل بلک - گروگانی که برای دانشجویان خبرچینی می‌کرد - ماجرای خودکشی دو گروگان : یکی با زدن رگ دست و دیگری کوبیدن سرش به دیوار - ماجرای ۶ نفر فراری - چسباندن عکسهای خانوادگی به دیوار.

 

الْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ

حبیب سهرابی

بیجار گروس

۴ مهر ۹۸

www.habibsohrabi.blog.ir

 

صفحه ای از کتاب ۴۴۴ روز

 

 

اسامی تعدادی از دانشجویان پیرو خط امام

کتاب تسخیر لانه جاسوسی

کتاب تسخیر ، نوشته معصومه ابتکار

کتاب هزار و یک پرسش و پاسخ علمی

، ,کتاب ,امریکا ,گروگان‌ها ,دانشجویان ,جاسوسی ,که در ,لانه‌ی جاسوسی ,این کتاب ,در مورد ,است که

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

minamohebi varzeshi13 ایده نامه علمی سلوی اندروید کده وبلاگ رسمی تفسیر طاهر علوم اجتماعی محاسباتی ماشین های روز دنیا - جدیدترین اتوموبیل ها مسعود آقایی کتاب کمک درسی جنسی از نور مرا می خواند