نام کتاب: سی و سه گلوله
نویسنده: اسماعیل بیشکچی (۱۹۳۹ م.)
ترجمه: بهزاد خوشحالی (۱۳۵۱)
نوبت و تاریخ چاپ: چاپ اول ۱۳۷۹
ناشر : انتشارات نورعلم ( همدان ، دانشگاه بوعلی سینا، صندوق پستی ۶۵۱۷۵۴۱۵۶ ، تلفن ۸۲۲۴۹۴۰ )
تعداد صفحات: ۱۵۵ صفحه.
اندازه صفحات: ۲۴×۱۶
عکس : ندارد
شابک: ۹۶۴۷۰۷۳۱۰۰ | ISBN : 964-7073-10-0
* محل نگهداری کتاب: کتابخانه هلال احمر شهر بیجار
* تاریخ مطالعه : مطالعهی اول از دوشنبه ۱۴ مرداد ۹۸ ( ۰۰:۰۹ ) تا یکشنبه ۲۰ مرداد ۹۸ (۱۸:۳۹)
* معرفی و بررسی:
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِیمِ
این کتاب در مورد تیرباران غیر قانونی ۳۳ نفر از اهالی کردستان ترکیه در سال ۱۹۴۳ م. میباشد که طبق مطالب کتاب ، رهبر آن زمان ترکیه، ″ عصمت اینونو ″ ، به گونهای در این ماجرا و جنایت نقش داشته است. عصمت اینونو جانشین ″ آتاتورک ″ بوده؛ مصطفی کمال» مشهور به آتاتورک، رفتاری شبیه به رضاخان در مقابله با دین داشته است.
کتاب به صورت قصه و داستان نیست بلکه به صورت مستند و بر اساس اسناد و مدارک میباشد. همچنین نویسنده ، واکنش مجلس و دانشگاهها و احزاب ی و مطبوعات ترکیه و افراد و اشخاص مختلف را در خصوص این جنایت و به طور کلی ، دربارهی مسئلهی کُردها در ترکیه، مورد بررسی و نقد قرار میدهد.
نکتهای که در مورد برخی مطالب به ذهنم رسید این است که این نقد و بررسی در ″ بعضی مواقع″ ، حالت غیر منطقی به خود میگیرد و در حالیکه از نژاد پرستی تُرکی » انتقاد میشود اما خود هم به نوعی به نژادپرستی نزدیک شده است.
ترجمه روان و قابل فهم است.
مطلبی که در کتاب برایم گنگ بود این است که معلوم نیست که همهی مطالب کتاب از نویسندهی اصلی یعنی اسماعیل بیشکچی است یا اینکه شامل اظهار نظرهای آسوس هردی »، مترجم زبان تُرکی نیز میباشد.
فهرست مطالب کتاب عبارت است از :
مقدمه - بخش اول: سی و سه گلوله - بخش دوم : ت داخلی ترکیه و روابط خارجی در سال ۱۹۴۳ - بخش سوم : بازتاب گفتگوهای پارلمان در مورد فاجعهی سی و سه گلوله در مطبوعات ترکیه - بخش چهارم : گزارش کمیسیون تحقیق پارلمان - بخش پنجم: واکنش دانشگاههای ترکیه در برابر مسأله کرد و بررسی آن - بخش ششم : واکنش چپ ترکیه و نهضت سوسیالیست ترک در مقابل مقاومت ملی کرد، کوچهای اجباری و جنایت سی و سه گلوله - بخش هفتم: حزب خلق جمهوری و چالدران ( اوزالپ) ۱۹۳۰، چالدران ۱۹۴۳ و چالدران ۱۹۷۶ - بخش هشتم: گزیدهای از اندیشههای حلمی اوران و عونی دوغان - بخش نهم : سرانجام - ضمیمه : مختصری دربارهی احزاب و گروههای ی ترکیه.
الْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ
حبیب سهرابی
بیجار گروس
۹۸/۰۵/۲۰
درباره این سایت